КультураУкраїна і Європа

Керч українська: спогади про море, любов і унікальні керченські страви

(Рубрика «Точка зору»)

Коли мене попросили у блозі розповісти про традиційні страви мого Керченського півострова, я знала, що мені буде складно це робити…

Як писати про кухню батьківщини, де я не була багато років – із 2014-го?

Моя батьківщина це дикий степ на березі моря, наповнений ароматами дикого чабрецю та полину. Солоний вітер і чорні уламки мідій на пляжі під ногами. І, звичайно, карави – вишки місцевих рибалок із сітками для кефалі.

У Керчі кажуть, що так само колись ловили рибу рибалки Пантікапея…

Карави в Керченській протоці


Карави в Керченській протоці

Із рибою в Керчі пов’язане все.

Історія та місцевість, традиції та пори року.

Усе це – про унікальну географію та історію Керчі, про море, про любов до життя, й про своєрідну керченську кухню.

Керченська малосольна хамса під час путини


Керченська малосольна хамса під час путини

Дізнатися більше про хамсу «з грибком», тушонку зі свіжої хамси, пілав із мідій, про керченського оселедця, з його унікальним смаком (як кажуть керчани – «як масло»), весняну уху з печіночками бичків, настоянку з дикого терену та найбільш керченське, що тільки буває у світі: мідії на багатті – можна у блозі Олени Юрченко на сайті Крим.Реалії.

Читайте тут

Adblock test (Why?)

Схожі статті

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button